Termeni si conditii

Website-ul www.englezapentruoricine.ro este administrat S.C. ENGLEZA PENTRU ORICINE S.R.L., care este o societate de naționalitate română, cu sediul în București, Bd. Alexandru Obregia nr 4, bloc OD1, sc 4, apt 127, sector 4, Bucureşti, identificată prin număr de înregistrare la Registrul Comerţului J40/16331/2020, CUI RO43384576.

Comanda online şi contractul de vânzare-cumpărare

Clienții pot comanda cartea “Engleza Pentru Oricine – manualul care te scapă de meditaţii” de pe www.englezapentruoricine.ro prin formularul de comandă online, prin e-mail (engleza.pentru.oricine@gmail.com) sau prin telefon (0730.221.536 sau 0722.439.550). Comanda se consideră valabilă numai după ce echipa Engleza Pentru Oricine confirmă prin e-mail sau prin telefon posibilitatea onorării acesteia.

Contractul dintre părţi

Conform dispozițiilor legale în vigoare, comanda finalizată şi confirmată de către www.englezapentruoricine.ro se consideră un contract încheiat între client şi S.C. ENGLEZA PENTRU ORICINE S.R.L, ce trebuie executat de către ambele părți.

Potrivit art. 1.657 şi art. 1.660 Cod Civil, obiectul contractului îl reprezintă bunul / produsul vândut, în schimbul căruia clientul va achita prețul stabilit pe site, acesta fiind unul serios și determinat.

Costurile privind livrarea sau / şi alte costuri ale serviciilor sunt menționate în momentul finalizării solicitării comenzii şi vor fi precizate şi in momentul confirmării comenzii, prin telefon sau email, de către www.englezapentruoricine.ro.

Astfel, CONTRACTUL intră în vigoare la confirmarea comenzii prin telefon sau email de către www.englezapentruoricine.ro, care nu consideră în niciun moment o comandă neconfirmată ca având valoarea şi regimul juridic al unui contract.

Prezenții Termeni şi Condiții au valoare de clauze ale contractului încheiat între părți. La aceste clauze se adaugă următoarele mențiuni cu privire la:

Drepturile şi obligaţiile cumpărătorului

Cumpărătorul are obligația de a analiza cu atenție descrierea și caracteristicile produselor. Dacă descrierea unui produs este neclară, asigurați-vă de clarificarea acestui aspect, prin contactarea Vânzătorului pentru a cere informații suplimentare, înainte de a plasa comanda. Făcând o comandă pentru un produs se subînțelege că sunteți de acord să îl cumpărați.

Cumpăratorul are obligația de a furniza informații valide, necesare pentru întocmirea facturii și livrarea comenzii în bune condiții, astfel încât să ajungă la timp și în condiții sigure la Cumpărător.

Cumpărătorul are obligația de a plăti prețul produselor din Comandă.

Limitarea responsabilităţii vânzătorului

ENGLEZA PENTRU ORICINE S.R.L., furnizorii și partenerii săi nu pot fi trași la răspundere pentru niciun fel de daune, indiferent de natura acestora, produse în timpul utilizării site-ului și a serviciilor oferite prin intermediul acestuia, ori produse ca urmare a utilizarii acestora sau a imposibilității utilizării lor.

ENGLEZA PENTRU ORICINE S.R.L. nu garantează funcționarea neîntreruptă și lipsită de erori a site-ului și a serverelor, după cum nu este răspunzătoare de riscurile specifice utilizării site-urilor informatice (viruși, alte elemente sau acțiuni care pot provoca daune specifice Internetului și tehnologiilor digitale,
inclusiv violarea securității informațiilor).

Forță majoră

Disponibilitatea site-ului și serviciilor www.englezapentruoricine.ro poate fi subiectul intreruperii ori intârzierilor datorate unor cauze de forță majoră, așa cum sunt acestea definite de legile aplicabile din Romania, inclusiv dar fără a se limita la, război, revoluție, cutremur, mari inundații, embargo, greve generale.

Obligaţiile utilizatorului / vizitatorului site-ului

Dacă sunteți de acord cu Termenii și Condițiile site-ului www.englezapentruoricine.ro și cu Politica de Confidențialitate, puteți să utilizați acest site și serviciile sale, dar trebuie:

 • să respectați legile în vigoare și să nu desfășurați activități de tip cracking, hacking sau altele similare,
  care pun în pericol buna funcționare a site-ului, a serverului, securitatea informațiilor etc.
 • să nu modificați, copiați, distribuiți, transmiteți, afișați, publicați, reproduceți, creați produse derivate sau
  să vindeți orice fel de informații sau servicii obținute prin intermediul site-ului.
 • să suportați orice costuri adițonale legate de utilizarea site-ului, cum ar fi cele solicitate de furnizorii de
  servicii telefonice și de servicii Internet.

Anularea comenzii de către client

Clientul poate anula comanda doar în aceeași zi in care a fost plasată, până la ora 18:00, prin e-mail la engleza.pentru.oricine@gmail.com sau telefon 0730.221.536. Comanda nu mai poate fi anulată după ce a fost primită confirmarea comenzii telefonic sau prin email de către client.

O singură comandă

Comenzile introduse în aceeași zi către aceeași destinație, de către aceeași persoană, sau de pe aceeași adresa de IP, se cumulează automat într-o singura comandă pentru care se emite o singură factură / bon fiscal.

Denunţarea unilaterală a contractului

Denunțarea unilaterală a comenzii se poate face de către client daca www.englezapentruoricine.ro întârzie livrarea produselor comandate, cu excepția situațiilor de forță majoră, cu maxim 7 zile lucrătoare peste termenul specificat în confirmarea comenzii. Denunțarea unilaterală trebuie formulată în scris si expediată cu confirmare de primire prin e-mail confirmat, înainte de momentul intrării în posesia produsului comandat.

Anularea comenzii de către www.englezapentruoricine.ro

La confirmarea telefonică a comenzilor, în cazul în care clientul nu poate fi contactat în termen de 2 zile lucrătoare, www.englezapentruoricine.ro își asumă dreptul de a anula comanda.

În cazul în care www.englezapentruoricine.ro se afla în imposibilitatea de a livra comanda din vina clientului (fie că acesta nu este găsit la adresa menționată sau nu poate fi contactat), comanda va fi anulată, iar produsele se vor întoarce la www.englezapentruoricine.ro.

Plată şi modalităţi de plată

Plata se va efectua în baza facturii fiscale emise de către www.englezapentruoricine.ro, în conformitate cu disp. art. 319 Cod Fiscal, ce va fi transmisă către client împreună cu produsele comandate la adresa de livrare sau în format electronic (email sau SMS).

Factura se va emite exclusiv în lei.

Societatea se descarcă de riscurile şi responsabilităţile asociate produselor şi serviciilor comandate de către clienţi în momentul predării acestora către Client / reprezentantul acestuia. Dreptul de proprietate asupra produselor şi serviciilor va fi transferat Clientului la momentul efectuării plăţii.

Modalitati de efectuare a platii

Plata poate fi efectuata:

 • online folosind cardul bancar
 • ramburs

Plata online folosind cardul bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard)

In cazul optiunii "Plata online prin card bancar" veti fi redirectionat catre pagina securizata a procesatorului de plati unde veti completa un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra.

 - Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" dezvoltat de organizatiile de carduri Visa/MasterCard si care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca al celor realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

 - "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului virtual.

Important de stiut! - Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision de la detinatorul de card!

Plata ramburs

Se achitarea costurile produselor comandate şi a serviciului de curierat de catre destinatar, la momentul livrarii coletului.

Modalităţi de livrare

Livrarea se face prin curier rapid, în interval de 1-5 zile lucrătoare de la plasarea comenzii pe site. Termenul de livrare este orientativ. O estimare mai exactă a termenului de livrare se va face în confirmarea telefonică sau prin email a comenzii. În mod excepţional, pot apărea întârzieri la livrare, ce depind de logistica firmelor de curierat.

Returnarea produselor

Returnarea produselor se supune Ordonantei nr. 130 din 31 august 2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonanţei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanţă: "Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunţă la comandă, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului." Pentru returnarea produsului trebuie să notificaţi în scris acest lucru la adresa de email engleza.pentru.oricine@gmail.ro. Numai cererile scrise se vor lua în considerare, însoţite de copia scanată sau fotografiată a facturii. În maxim 14 zile de la data returnării se va înapoia contravaloarea produsului în contul Clientului, specificat în cererea de returnare.

Returnarea produsului se face de către cumpărător prin curier rapid, la sediul S.C. ENGLEZA PENTRU ORICINE SRL (Bd. Alexandru Obregia nr 4, bloc OD1, scara 4, etaj 1, apt 137, sector 4, Bucureşti). Cheltuielile de returnare a produsului prin curier vor fi suportate de către compărător. Produsul va fi returnat împreună cu factura de achiziţie în original sau copie.

NU SE POT RETURNA produsele deteriorate, care prezintă modificari fizice, lovituri, zgârieturi, uzură, murdărie.

Prin solicitarea returului, clientul declară ca a luat la cunostinţă condiţiile prezentului regulament şi este de acord în totalitate.

Daune-interese

www.englezapentruoricine.ro are dreptul ca, atunci când consideră că acțiunile clientului au fost realizate cu rea-credință, să solicite acestuia daune-interese, în condițiile legislației în vigoare, în faţa instanțelor competente din București.

De asemenea, www.englezapentruoricine.ro își rezervă dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului.

Drepturile de autor

Întregul conținut al site-ului web https://englezapentruoricine.ro/ , inclusiv, dar fără a se limita la imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, elemente grafice, logo precum şi alte date), este proprietatea S.C. ENGLEZA PENTRU ORICINE SRL, fiind apărat de Legea dreptului de autor şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială și nu poate fi reprodus, copiat sau folosit sub nicio formă.

Folosirea conţinutului fără acordul scris al S.C. ENGLEZA PENTRU ORICINE SRL este interzisă şi se pedepseste conform legilor in vigoare.

Accesul online al vizitatorilor

www.englezapentruoricine.ro nu garantează accesul clienților la site-ul web https://englezapentruoricine.ro/ în orice moment, nefiind răspunzătoare de probleme cauzate de terți (probleme tehnice, defecțiuni datorate serverului sau conexiunii la Internet) sau probleme generate de upgrade sau de orice alte motive comerciale ale www.englezapentruoricine.ro.

Uneori pot apărea probleme tehnice sau perioade de mentenanță și nu răspundem sub nicio formă de neajunsurile create.

Ne rezervăm dreptul de a interzice accesul la www.englezapentruoricine.ro anumitor clienţi şi vizitatori, pe termen limitat sau nelimitat, fără o notificare prealabilă, din motive pe care noi le considerăm obiective și solide.

Limitele răspunderii

www.englezapentruoricine.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acest site. Rareori acestea pot conține mici inadvertente. Fotografia are caracter informativ. Unele specificații pot fi modificate de producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Va stăm oricând la dispoziție pentru eventuale clarificări.

De asemenea, www.englezapentruoricine.ro va putea modifica oricând detaliile disponibile online privind produsele şi serviciile oferite. Imaginile şi descrierile produselor pot conţine erori sau pot fi diferite de realitate. www.englezapentruoricine.ro nu răspunde pentru astfel de situaţii, dar va încerca să le remedieze cât mai curând după semnalarea acestora.

Totalitatea imaginilor şi textelor de pe www.englezapentruoricine.ro sunt cu titlu exemplificativ. În acest sens, produsele livrate în comandă pot fi diferite de cele prezentate online (copertă, ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.). O fotografie a unei coperte, spre exemplu, va fi cu titlu de prezentare, iar în realitate, uneori, pot exista mici diferențe.

IMPORTANT! Lecţiile video postate pe canalul de YouTube “Engleza pentru oricine”, în care este explicată materia din cartea “Engleza pentru oricine” de către autor (Monica Dumitrescu), nu fac sub nicio formă obiectul prezentului Contract. Ele sunt opţionale şi pot fi accesate gratuit de către orice vizitator online, fără nicio obligaţie din partea www.englezapentruoricine.ro. Aceste lecţii video NU sunt incluse în achiziţia cărţii “Engleza pentru oricine” şi NU există CD-uri, DVD-uri sau alte suporturi electronice care să însoţească manualul. Lecţiile video de pe canalul de YouTube “Engleza pentru oricine” reprezintă un material suplimentar, opţional, accesibil gratuit de către orice vizitator online al canalului de YouTube “Engleza pentru oricine”, care doreşte să înveţe engleză, necondiţionat de cumpărarea cărţii “Engleza pentru oricine”. Toate materialele scrise, audio şi video din aceste lecţii video sunt proprietatea autorului Monica Dumitrescu şi S.C. ENGLEZA PENTRU ORICINE SRL, fiind apărate de Legea dreptului de autor şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială și nu pot fi reproduse, copiate sau folosite sub nicio formă. Folosirea acestui conţinut fără acordul scris al S.C. ENGLEZA PENTRU ORICINE SRL şi autorului Monica Dumitrescu este interzisă şi se pedepseste conform legilor în vigoare.

Forţă majoră şi legea aplicabilă

Atat clientul cât şi www.englezapentruoricine.ro nu vor fi răspunzători pentru neexecutarea obligațiilor contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră.

Prezentul contract este supus legii române.

IMPORTANT! Pentru verificarea modalității de oferire a consimțământului dvs. si protejării datelor dvs. cu caracter personal, vă rugăm să consultați secțiunea “Politica de confidențialitate / GDPR” şi “Politică Cookies”.

 

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor: ANPC | Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor

Soluționarea Alternativă a Litigiilor: Ce este SAL ? | ANPC

Soluționarea Online a Litigiilor: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage